O nama

Mi smo obitelj Lukač (Nikolina i Josip roditelji četvero prekrasne djece Nikia, Tene, Hane i Gite). Rođenjem drugog djeteta odlučili smo da ne želimo raditi u firmama i vječito biti nečiji “robovi” te smo odlučili napraviti zaista lud i naizgled nemoguć poduhvat.25.11.2015 je datum kada smo kupili prve životinje i krenuli u nešto za nas potpuno novo… Bez novaca, bez podrške obitelji, bez razumijevanja lokalnih vlasti odlučili smo boriti se sa vjetrenjačama.

Naime, kako smo ostavili poslove bili smo prisiljeni nečime se baviti i osigurati koliko toliko sigurne mjesečne prihode pa smo počeli hraniti domaće piliće. Kako smo željeli kupcima ponuditi kvalitetu koja naravno ne može imati i nisku cijenu odlučili smo kupiti nekoliko raznih životinja kako bi kupci pilića svoju djecu mogli upoznati sa domaćim životinjama. Dakle, prvotni cilj nije bio da primamo posjetitelje i radimo sa grupama već da koliko toliko opravdamo malo višu cijenu pilića. Nakon što smo kupili i magarca “Maga”, vrlo brzo je postao atrakcija ne samo u selu već i šire te su tako posjetitelji sami počeli dolaziti razgledati životinje bez potrebe za kupnjom pilića. 

 

Pričavši sa raznim ljudima nekako nam se ideja za osnivanje zoo vrta domaćih životinja nametnula sama od sebe. Početni posjed bio je veličine cca 900 m2, dok smo ga do rujna 2020.-e godine uspjeli proširit na oko 85 000 m2. Bilo je to mahom zapušteno i zaraslo zemljište na močvarnom tlu te smo uz izrazito velike napore uspjeli urediti cijelu površinu koja sada služi za primanje posjetitelja. U trenutku kupnje purana došli smo na ideju sakupljanja isključivo Hrvatskih autohtonih, izvornih i zaštićenih pasmina DOMAĆIH životinja, te smo tako trenutno jedini uzgajivač u Hrvatskoj koji posjeduje gotovo sve pasmine svih vrsta domaćih životinja. 

 

U budučnost nam je cilj biti jedna od najtraženijih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske i tako pridonijeti razvoju turizma u ruralnom području ovog dijela Lijepe Naše.

Ovako ptičice vide naše imanje

Svijet prirode iz zraka