Svijet prirode – Izleti za škole i vrtiće

Home / Svijet prirode – Izleti za škole i vrtiće

Promatrati, istražiti, doživjeti prirodu oko sebe i osjećati se dijelom nje – cilj je boravka djece u Svijetu prirode. Susret s domaćim životinjama, tko je i što radi gusjenica u dvorištu/vrtu, čije su rupe u zemlji, koji stanovnik gradi zemljanu „piramidu“ na livadi, kako se zove mlado od konja i kobile, kako se od sjemenke razvije plod, što se sije, a što sadi, kako su se igrali naši „stari“, gdje je sjever, a gdje jug… U vođenoj igri i istraživanju djeca u Svijetu prirode usvajaju osnovne pojmove nastave.Prirode i društva i ovladavaju vještinama potrebnima za boravak u prirodi. Program je usklađen sa zahtjevima propisanim pedagoškim aktima te na konkretan, zoran, primjenjiv i interaktivan način daje mogućnost učenja o prirodi. Sadržaji su prilagođeni djeci, prate kurikulum i međupredmetno su povezani. Radionice vode educirani voditelji. Učitelj/učiteljica dogovara teme učenja i istraživanja. Dinamika rada i motivacija rada postiže se izmjenom metoda rada.

Posjet Svijetu prirode uključuje infrastrukturu (sanitarni čvor, livadu, klupe, natkriveni prostor, igračke, igrala, putokaze, informativne ploče…)

Ne uključuje: radionice, animatore, hranu

Trajanje: ovisno o potrebama grupe

PRIJEVOZ: nije uračunat (na upit)

ULAZ: 10,00 Kn

Možemo Vam ponuditi i razne varijante posjeta sa uključenim niže navedenim radionicama ili na primjer samo posjetu + ručak.

Dostupne radionice/animatori:

1. Animator pratitelj: poznavatelj povijesti i teritorijalnih rasprostranjenosti Hrvatskih autohtonih pasmina domaćih životinja (dostupnih na imanju) te njihovih prehrambenih i životnih navika.
Cijena: 20,00 Kn/dijete (PREPORUČAMO)

2. Hranjenje i timarenje životinja te čišćenje životnih prostora istih prema trenutnim potrebama i stanju nastambi.
Cijena: 20,00 Kn/dijete (PREPORUČAMO)

3. Radionica gline: u suradnji sa specijaliziranim majstorom gline (sada već stalnom postavom našeg tima) Goranom Paskom.
Cijena: 20,00 Kn/dijete (PREPORUČAMO)

4. Sportske aktivnosti: u suradnji stručnih animatora sa završenim studijem kineziologije te bogatim iskustvom u radu sa djecom.
Cijena: 20,00 Kn/dijete (PREPORUČAMO)

5. Radionica streličarstva dostupna u suradnji sa Viteškim redom Sv. Nikole. Izuzetno zanimljiva radionica, ali preporuča se za uzrast od 6 godina na dalje radi težine izvođenja.
Cijena: 20,00 Kn/dijete

6. Na upit je moguće organizirati i razne druge radionice ili aktivnosti na temu valentinova u veljači, u ožujku izrade maski, travanj na temu Uskrsa, svibanj izrade sunčevog sata povodom svjetskog dana sunca, uređenja vrta, sjetve, pripreme i obrade zemlje i druge uz obaveznu prethodnu najavu od minimalno 10 radnih dana prije samog posjeta imanju.

OSTALE INFORMACIJE: U cijenu radionica su uračunati svi potrebni rekviziti, alati te materijali za kvalitetno odrađivanje dogovorenog. Sve produkte radionica djeca nose kući ili u vrtić/školu. Svaka radionica traje minimalno 45 minuta (ovisno o potrebama grupe). Za vrijeme trajanja radionica odgajatelji/učitelji su potpuno slobodni pa slobodno vrijeme mogu iskoristiti za šetnju, kavu, odmor…

HRANA: Uz naknadnu doplatu 30,00 Kn/dijete moguće je osigurati ručak koji uključuje pohano pileće meso, pileće prženo meso, ćevape, krokete te domaći prženi krumpiriće, sezonska salata, lepinja.
NAPOMENA: Svaki posjet je poželjno prethodno najaviti radi kapaciteta imanja te dostupnosti animatora (vanjskih suradnika).

Obzirom da je novost na imanju registrirana i ugostiteljska djelatnost u ponudi imamo i sokove, fritule, sladoled…

Na imanju imamo i osposobljene konje za jahanje pa je uz obaveznu prethodnu najavu moguče dogovoriti jahanje koje djeca plačaju na licu mjesta 20,00 Kn.

Također u ponudi imamo i razne suvenire.

Radno vrijeme imanja je od 8 do 22 sata.

Svaki posjet kao znak pažnje obilježavamo sadnjom drveta koji ostaje trajna uspomena.

Cijelo imanje je koncipirano kako bi služilo u edukativne svrhe pa možemo reći da se specijaliziramo za izletnike vrtićke i školske dobi nižih razreda. Dugoročni plan nam je povećati broj hrvatskih autohtonih životinjskih vrsta i pasmina, igrala su prilagođena razvoju psihomotoričkih sposobnosti…

POPUSTI: Za grupe veće od 20 djece odobravamo popust od 20% na sve usluge osim pripreme hrane.

U nadi uspješne poslovne suradnje srdačno Vas pozdravljamo!

Detaljnije informacije možete saznati slanjem upita na email adresu: josip@svijet-prirode.hr ili pozivom na broj 091 762 34 44

Galeriju slika možete pogledati ovdje:

 

 

 

 

[/cms

Kontaktirajte nas
Socials