Svijet prirode – Izleti za škole i vrtiće

Home / Svijet prirode – Izleti za škole i vrtiće

Promatrati, istražiti, doživjeti prirodu oko sebe i osjećati se dijelom nje – cilj je boravka djece u Svijetu prirode. Susret s domaćim životinjama, tko je i što radi gusjenica u dvorištu/vrtu, čije su rupe u zemlji, koji stanovnik gradi zemljanu „piramidu“ na livadi, kako se zove mlado od konja i kobile, kako se od sjemenke razvije plod, što se sije, a što sadi, kako su se igrali naši „stari“, gdje je sjever, a gdje jug… U vođenoj igri i istraživanju djeca u Svijetu prirode usvajaju osnovne pojmove nastave.Prirode i društva i ovladavaju vještinama potrebnima za boravak u prirodi. Program je usklađen sa zahtjevima propisanim pedagoškim aktima te na konkretan, zoran, primjenjiv i interaktivan način daje mogućnost učenja o prirodi. Sadržaji su prilagođeni djeci, prate kurikulum i međupredmetno su povezani. Radionice vode educirani voditelji. Učitelj/učiteljica dogovara teme učenja i istraživanja. Dinamika rada i motivacija rada postiže se izmjenom metoda rada.

Posjet Svijetu prirode uključuje infrastrukturu (sanitarni čvor, livadu, klupe, natkriveni prostor, igračke, igrala, putokaze, informativne ploče…)

Ne uključuje: radionice, animatore, hranu

Trajanje: ovisno o potrebama grupe

PRIJEVOZ: nije uračunat (na upit)

ULAZ: 20,00 Kn

Možemo Vam ponuditi i razne varijante posjeta sa uključenim niže navedenim radionicama ili na primjer samo posjetu + ručak.

Dostupne radionice/animatori:

1. Animator pratitelj: poznavatelj povijesti i teritorijalnih rasprostranjenosti Hrvatskih autohtonih pasmina domaćih životinja (dostupnih na imanju) te njihovih prehrambenih i životnih navika.

2. Radionica gline: u suradnji sa specijaliziranim majstorom gline (sada već stalnom postavom našeg tima) Goranom Paskom ili njegovom zamjenicom Rahelom.

3. Sportske aktivnosti: u suradnji stručnih animatora sa završenim studijem kineziologije te bogatim iskustvom u radu s djecom.

4. Radionica izrade suvenira ili igračaka od prirodnih materijala vodi naša zaposlenica s dugogodišnjim iskustvom u izradi suvenira i sličnih predmeta.

Na upit je moguće organizirati i razne druge radionice ili aktivnosti na temu Valentinova, izrade maski, na temu Uskrsa, izrade sunčevog sata povodom svjetskog dana sunca ili kruha povodom dana kruha,
uređenja vrta, sjetve, pripreme i obrade zemlje i druge uz obaveznu prethodnu najavu od minimalno 10 radnih dana prije samog posjeta imanju.

OSTALE INFORMACIJE: U cijenu radionica su uračunati svi potrebni rekviziti, alati te materijali za kvalitetno odrađivanje dogovorenog. Sve produkte radionica djeca nose kući ili u vrtić/školu. Svaka radionica traje minimalno 45 minuta (ovisno o potrebama grupe). Za vrijeme trajanja radionica odgajatelji/učitelji su potpuno slobodni pa slobodno vrijeme mogu iskoristiti za šetnju, kavu, odmor…

CIJENE PAKETA:
Paket 1
-Jedna radionica po odabiru
Trajanje: minimalno 2 sata (ovisno o veličini grupe)
Cijena: 30,00 Kn

Paket 2
-Dvije radionice po odabiru
Trajanje: minimalno 3 sata (ovisno o veličini grupe)
Cijena: 50,00 Kn

Paket 3
-Tri radionice po odabiru
Trajanje: minimalno 4 sata (ovisno o veličini grupe)
Cijena: 70,00 Kn

Paket 4
-Četiri radionice po odabiru
Trajanje: minimalno 5 sati (ovisno o veličini grupe)
Cijena: 90,00 Kn

HRANA: Na imanju djeluje jednostavni ugostiteljski objekt te smo u mogućnosti ponuditi sokove (coca-cola 13,00 Kn, prirodni sok od jabuke 15,00 Kn, Sirup za slaganje 12,00 Kn), fritule 15,00 Kn, sladoled i

DJEČJI MENI po cijeni 40,00 Kn/dijete koji uključuje pohano pileće meso, pileće prženo meso, ćevape, krokete te domaći prženi krumpiriće, sezonska salata, lepinja.
POPUSTI: U slučaju kombinacije radionica + hrana (DJEČJI MENI), cijena ručka po učeniku je 32,00 Kn.
NAPOMENA: Posjet grupe je obavezno prethodno najaviti radi kapaciteta imanja te dostupnosti animatora (vanjskih suradnika).

Također u ponudi imamo i razne suvenire.

Radno vrijeme imanja je od 8 do 22 sata.

Svaki posjet kao znak pažnje obilježavamo sadnjom drveta koji ostaje trajna uspomena.

O IMANJU: Imanje se nalazi uz državnu cestu D3 na relaciji Varaždin-Zagreb i to nepunih 10 kilometara od centra Varaždina.Uz imanje je osigurano veliko parkiralište i to za čak 15 autobusa i do 70 automobila.Cijelo imanje se rasprostire na trenutnih 60 000 četvornih metara s tendencijom povećanja do 200 000 četvornih metara.Na imanju je trenutno uređeno oko 1500 metara osvijetljene i šljunčane pješačke staze namijenjene za šetnju i obilazak životinja.
Na imanju se nalaze sve vrste domaćih životinja (cca. 50-ak grla) a cilj je skupljanje od svake pojedine vrste i svaku Hrvatsku autohtonu pasminu životinje pa bi se tako broj grla povečao na brojku od preko 200.

Trenutno u posjedu imamo:

kokoši: kokoš Hrvatica, Hrvatska patuljasta kokoš (HPK) te Đurđevačku kukmicu
purani:Zagorski puran
patke: Domaća patka
guske: Dravska guska
svinje: Crna slavonska svinja, Turopoljska svinja te Banijska šara
kunići: Hrvatski veliki bijelo-opaljeni kunić
koze: Hrvatska šarena koza
ovce: Lička pramenka
magarci: Sjeverno-jadranski, Primorsko-dinarski te istarski
konji: Hrvatski posavac, Hrvatski hladnokrvnjak i Hrvatski jahači poni
goveda: Istarski boškarin i Lička buša

Sve vrste životinja odvojene su u zasebne obore kako bi djeca što lakše uočila razliku.
Na imanju se nalaze i 2 objekta za prijem grupa, jednostavni ugostiteljski objekt za pripremu i usluživanje hrane i pića te suvenirnica.
Zatvoreni objekt je opremljen razglasom i projektorom pa je sve aktivnosti moguće odraditi bez obzira na vremenske uvjete!
U nadi uspješne poslovne suradnje srdačno Vas pozdravljamo!

U nadi uspješne poslovne suradnje srdačno Vas pozdravljamo!

Detaljnije informacije možete saznati slanjem upita na email adresu: josip@svijet-prirode.hr ili pozivom na broj 091 762 34 44

Galeriju slika možete pogledati ovdje:

 

 

 

 

[/cms

Kontaktirajte nas
Socials